Григор Димитров ще даде начало на програмата на четвъртфиналите на сингъл на турнира в Ротердам днес. Българинът, който вчера елиминира Мартон Фучович от Унгария, за да стигне до най-добрите осем на турнира от категория АТР 250, се очаква да излезе на корта срещу Александър Шевченко (Казахстан) в ранния следобед - не преди 14.00 часа.

Срещата между Димитров и Шевченко ще бъде първа в програмата на сингъл за петъчния ден, като преди тях има един четвъртфинал при двойките.

Шевченко е с 44 места по-назад от Гришо в ранглистата на АТР - №57 в света и досега не се е изправял срещу родната звезда.

Григор ще преследва единадесетата си победа в общо тринадесет мача от началото на годината срещу противник, който вчера изненадващо отстрани фаворита Холгер Руне от Дания.

Балансът на Шевченков през 2024 година пък е от 5 победи и 5 загуби.

След Димитров и Шевченко на корта ще излязат Алекс де Минор (Австралия) и Андрей Рубльов (Русия), като това няма да се случи преди 15:30 часа.

Не преди 20.30 часа Талон Гриекспор от домакините ще се изправи срещу Емил Руусувуори от Финландия, а последната среща за деня ще бъде между водача в схемата Яник Синер (Италия) и Милош Раонич (Канада) - не преди 21:50.

Дир.бг