Лука Модрич ще напусне Реал (Мадрид) в края на сезона, тъй като е недоволен от игровото си време. Ветеранът бе получил уверения, че ще получава редовно шанс за изява на терена, но към момента това не се случва и след 12 години в испанската столица той е взел решение да напусне "кралския" клуб.

38-годишният полузащитник досега подновяваше договора си сезon за сезон, но по всичко изглежда, че тази практика най-сетне ще приключи и дългото сътрудничество между двете страни е към края си.

Маестрото пристигна на "Сантиаго Бернабеу" през 2012-а от Тотнъм и спечели всичко възможно, при това по няколко пъти, като несъмнено черешката на тортата са петте триумфа в Шампионската лига.

Пред Лука определено има опции, като в Саудитска Арабия биха го приветствали с отворени обятия, говори се за интерес от бившия му клуб Тотнъм, както и от тимове от американската Мейджър Лийг Сокър.

Хърватинът не записа нито минута при гостуването в Лайпциг в Шампионската лига, а равносметката му досега е 1371 минути в общо 27 мача във всички турнири.

Дир.бг