Валенсия и Леванте няма да играят мачовете си този уикенд. Срещите на двата тима са отложени заради трагедията, свързана с пожар в две сгради в града, при който четирима души загинаха, а други 19 са изчезнали.

Футоблната федерация на страната обяви, че е уважено искането на Валенсия да отмени за по-напред във времето домакинството си от Ла Лига срещу Гранада. По програма срещата трябваше да се проведе утре.

    "Футболът е на заден план. Има много по-важни неща в живота. Трябва да бъдем солидарни и да благодарим на хората, които предотвратиха истинска катастрофа", бе краткият коментар на Рубен Бараха - бивш футболист и понастоящем треньор на валенсианския клуб.

Бившият отбор на Любослав Пенев е на осмо място във временното класиране на испанския елит и се бори за местата, даващи право на участие в евротурнирите. В момента последното такова е на четири точки разстояние.

Другият професионален отбор от града, Леванте, също очаквано няма да играе тази седмица. Тимът, който се намира в средата на таблицата в Сегунда, второто ниво на футболната пирамида в страната, трябваше да домакинства на Андора.

Броят на ранените при пожара също е двуцифрен, като по последни данни шестима от тях са пожарникари.

Дир.бг