Алберт Попов записа 14-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския курорт Палисайдс Тахо.

Българинът завърши с общо време от двата манша от 1 минута и 43.60 секунди. Той бе 19-и след първия манш, но във втория успя да покаже прогрес и да постигне четвъртото си най-добро класиране през сезона.

Победител в състезанието стана Мануел Фелер, който увеличи преднината си на върха в класирането за Малкия кристален глобус. Австриецът финишира с общо време от 1:42.08 минути - с 1.52 секунди пред Попов.

Фелер бе трети след първия манш, но бе достатъчно солиден във второто преминаване на трасето, за да запише четвъртия си успех през сезона.

Втори след австриеца финишира французинът Клеман Ноел. Олимпийският шампион от Пекин остана на 0.28 секунди от победителя. Той бе втори и след първия манш, в който бе изпреварен от Линус Щрасер.

Германецът обаче не успя да задържи преднината си. Във втория манш той даде едва 24-то време при само 25 завършили. Така Щрасер приключи на 0.38 секунди от Фелер.

На още две стотни от Щрасер четвърти се нареди норвежецът Тимон Хауген, а пети на нови три стотни финишира шведът Кристофер Якобсен, който бе вторият най-бърз скиор във втория манш след норвежеца Атле Лий МакГрат. Топ 6 се затвори от италианеца Алекс Винацер.

В класирането в слалома Фелер е начело с 590 точки. Втори с 386 точки е Щрасер, а топ 3 се допълва от Клеман Ноел с 352 точки. Алберт Попов е на 19-о място със 111 точки.

Големият кристален глобус бе завоюван в събота от швейцареца Марко Одермат. Той оглавява класирането в Световната купа с 1702 точки. Втори е Фелер с 801 точки, а трети е французинът Сиприен Саразен с 684 точки.

До края на сезона остават девет старта, като три от тях са в дисциплината слалом. Следващият кръг е идната седмица в Аспен, Колорадо, където има предвидени два старта в гигантския слалом и един в слалома.

БТА