Кристиано Роналдо за пореден път попадна в центъра на медийното и обществено внимание, но сега не по изцяло футболни причини. Португалският капитан на Ал Насър вкара един от головете за победата с 3:2 срещу Ал Шабаб в поредния мач от Про Лигата на Саудитска Арабия, ала си навлече критиките и гнева на редица фенове заради жест, извършен след края на мача и насочен към феновете на противника.

Неделната среща бе поредната в кариерата на CR7, в която привържениците на другия отбор се опитваха да го дразнята с викове "Меси, Меси", като този път легендата не успя да сдържи емоциите се.

Ветеранът откри от дузпа през първото полувреме, а Андерсон Талиска донесе успеха на Ал Насър с късни голове през втората част. След последния съдийски сигнал Роналдо направи конкретен жест, който не бе заснет от телевизионните камери, ала клипове се появиха моментално в социалните мрежи.

Местното издание "Ашарк Ал Аусат" съобщи, че футболната федерация на страната дори е започнала разследване спрямо Кристиано за действията му, които бяха с ръка и пред областта под кръста.

    "Дисциплинарната комисия е изправена пред може би най-голямото си изпитание. Ще видим какво ще се случи. Всичко си има граници, без значение колко си известен. Поне в големите първенства е така", написа един от популярните саудитски журналисти - Уалийд Ал Фараж.

Това не е първо подобно действие на Роналдо, откакто е в саудитското първенство. През април миналата година той се хвана демонстративно за слабините след загуба от Ал Хилал.

По-рано този месец пък отново бе главно действащо лице в подобна случка и то отново срещу Ал Хилал. Шал на противниковия тим бе хвърлен към него, а той го сложи в шортите си и после го изхвърли, прибирайки се към съблекалнята.

Дир.бг