Избраната за общински съветник от листата на БСП и впоследствие назначена за заместник-кмет по образование и култура на Шумен проф. Светла Станкова вече е член на партия „Възраждане“.

Това обяви тя на съвместна пресконференция заедно с народния представител Веселин Вешев и областния председател на „Възраждане“ Ивайло Обретенов, провела се в клуба на БТА в Шумен.

„Установихме, че управленската програма, която кметът Христо Христов е подготвил за Шумен, в голяма степен се припокрива с приоритетите, които има „Възраждане“ за управление на регионите. По тази причина ние припознахме г-н Христов като кандидат, когото можем да подкрепим на балотажа, което и направихме“, каза депутатът Вешев.

Той изрази надежда, че кметът ще продължи да изпълнява управленската си програма. „Ако в един момент ние установим, че той се отклонява от тази програма, е възможно дори да оттеглим нашата подкрепа. Ако пък установим, че имаме много общи допирни точки, може и нещо друго да се случи, което да го доближи до „Възраждане“. Всичко е възможно“, каза още народният представител. 

Вешев обясни, че със Светла Станкова са се запознали след кметските избори, като са последвали доста разговори. Това е довело до приемането й в партия „Възраждане“ преди месец.

Тя обясни, че никога досега не е била член на никоя политическа партия. Не даде обаче точен отговор на въпроса как е била приета новата й политическа принадлежност от кмета Христо Христов.

Ивайло Обретенов от своя страна заяви, че четиримата общински съветници на „Възраждане“ ще подкрепят кмета Христов, но подчерта, че те не участват в коалиционно управление, а само са припознали програмата му и приоритетите в нея като свои. „Трябва да се дадем на администрацията време да покаже идеи, да покаже желание и да покаже действия в развитието на град Шумен. Поне една година да мине и тогава ще можем да направим равносметка“, каза той. 

ШУМ.БГ