Циркът с наказанието на Евертън продължава. След като преди няколко месеца на клуба бяха отнети 10 точки за нарушаване на финансовия феърплей, сега 4 от тях му бяха върнати.

Причината - клубът спечели обжалването.

В резултат на това тимът на Шон Дайш ще се изкачи с две места във временното класиране, където до момента имаше 21 точки на 17-ата позиция, но сега ще има 25 точки на 15-ото място.

Наказанието беше най-голямата спортна санкция в историята на Висшата лига, но сега клубът успя да си върне част от отнетите точки. В изявлението на Висшата лига по случая се казва:

   "Евертън обжалва санкцията, наложена срещу него на 9 основания, всяко от които е свързано със санкцията, а не с факта на нарушението, което клубът призна. Две от тези девет основания бяха потвърдени от Апелативния съвет, който замени първоначалното приспадане на точки от 10 с 6".

Има обаче един любопитен детайл - Евертън е разследван по друго идентично провинение и ако бъде намерен за виновен, ще последва ново отнемане на точки. И ново служебно пренареждане на класирането във Висшата лига.

Дир.бг