Клоп: „Ливърпул се нуждае от чудо без ключови играчи“

Засегнатият от контузии Ливърпул се нуждае от „чудо“ с няколко ключове играчи под въпрос за двубоя от петия кръг на ФА Къп срещу Саутхямптън в сряда, каза мениджърът Юрген Клоп.

Полузащитникът Райън Гравенберх, който се контузи по време на победата на финала за Купата на лигата над Челси в неделя, е последният играч от лидерите във Висшата лига, който остава извън сблъсъка тази седмица.

„Райън не е на разположение... това е контузия на връзката. Можеше да бъде много по-лошо. Но достатъчно лошо, за да бъде изключен за този мач, следващия мач... ще видим. Имаме нужда от чудеса с няколко играчи. Ето защо не искам да ги изключвам твърде дълго. Но ситуацията е чувствителна и върви с проблеми за много играчи“, каза Юрген Клоп.

Германският мениджър каза, че нападателите Мохамед Салах и Дарвин Нунес, които пропуснаха финала за Купата на лигата, също не са сигурни за сряда.

„Трябва да видим какво могат да направят днес“, каза той.

Клоп отдаде дължимото на дълбочината на отбора и неговите млади таланти за начина, по който се представят този сезон, включително триумфа за Купата на Лигата.

„Нашият състав е по-дълбок, отколкото си мислехме. Казвал съм го много пъти, без децата нямаше да сме тук. 

Историята от неделя беше една от най-добрите футболни истории. Нашите момчета играят младежки футбол, като те бяха включени по-спешност, с нулев опит и много талант“, добави Клоп.

Въпреки това, Клоп е загрижен, че липсата на време за възстановяване може да бъде проблем, когато Ливърпул се изправи срещу Саутхямптън, който е четвърти в Чемпиъншип.

"Обичам Чемпиъншип... интензивността на футбола, който се играе там, е луд. Лигата е невероятна и трудна. Ливърпул е сочен за огромен фаворит, но това не е така“, завърши мениджърът.

БТА