Псувня на руски език разпали страстите на елитния тенис турнир в Дубай и в крайна сметка доведе до дисквалификация.

В главната роля отново бе колоритният руснак Андрей Рубльов, който излезе в спор за място на финала срещу казахстанеца Александър Бублик. При 7:6, 6:7 и 5:6 в полза на казахстанеца Рубльов се ядоса на един от лайнсмените и му се разкрещя в лицето на руски език.

Един от колегите на съдията обаче се оказа, че знае руски и долови нецензурни думи и псувни. Поради тази причина той отиде при рефера на двубоя Мириам Блей, която пък извика на корта супервйзъра на целия турнир Роланд Херфел.

След като той се запозна с обстоятелствата, Рубльов веднага бе дисквалифициран. Руснакът опита да се защити и заяви, че не е казвал и думичка на руски, като бе подкрепен и от опонента му Бублик, който искаше срещата да се доиграе. В крайна сметка обаче решението на турнирния директор бе окончателно.

Това е тежък удар по Рубльов, тъй като според правилата той ще загуби всички спечелени досега пари от наградния фонд на турнира.

Очаква се срив и в ранглистата (почти сигурно изпадане от Топ 5), защото руснакът стигна до финала миналата година и имаше да защитава много точки.

В спора за трофея пък Бублик пък ще играе срещу победителя от сблъсъка между Даниил Медведев и Юго Умбер.

Дир.бг