Международната федерация по футбол (ФИФА) е против предложението на Международния борд на футболните асоциации (ИФАБ) за въвеждането на т.нар. "син картон" потвърди президентът на организацията Джани Инфантино, добавяйки, че не е знаел за идеята, преди тя да привлече общественото внимание.

Предложението за въвеждане на сини картони, което да дава на реферите правото да извадят даден футболист от игра за 10 минути за изразяване на несъгласие или извършване на грубо нарушение, беше обсъдено с ФИФА на годишното Общо събрание на ИФАБ в Шотландия.

"Няма да се прилага използване на сини карти на елитно ниво. Това е тема, която не съществува за нас", каза Инфантино пред репортери, пристигайки на срещата в Шотландия.

"ФИФА е напълно против сините картони. Не бях наясно с тази тема като президент на ФИФА. Мисля, че ФИФА има думата в ИФАБ. Ако искате заглавие, това е червен картон за синия картон. Ние винаги сме отворени за разглеждане на идеи и предложения, но трябва да защитим същността и традицията на играта", добави Джани Инфантино, цитиран от Sky News.

БТА