Отборът на Рома продължава убедителните си мачове под ръководството на Даниеле де Роси, а днес те минаха през Монца без особени затруднения, за да победят с 4:1. Звездите на тима Лоренцо Пелегрини, Паоло Дибала и Ромелу Лукаку вкараха първите три гола за тима в срещата, а след тях и Леандро Паредес от дузпа добави едно попадение.

С този успех Рома е на 6-о място с 44 точки, на 2 от намиращия се пред тях Аталанта и изостават на 4 от сензацията Болоня, която е на 4-ото място.

Но мачът можеше да започне лошо за Рома, ако африканският защитник Еван Ндика не беше подложил крак, за да спре сигурен гол след 60 секунди игра при удар на Милан Джурич. Но веднага след това последваха опасни шутове на Пелегрини и Лукаку, спасени от вратаря Микеле Де Грегорио. Малко преди това беше отменено попадение на Брайън Кристанте след меле при центриране от ъглов удар, тъй като прегледът със системата за видеопомощ за съдиите (ВАР) реагира за засада на Дибала.

В 38-ата минута обаче нямаше какво да направи след чудесното подаване на Лукаку към Пелегрини, който вкара. Само след 4 минути Лукаку удвои преднината, след като беше най-съобразителен при подаване на Дибала в наказателното поле.

В добавеното време едва не стана 3:0, но стражът на домакините отби нов опасен шут на Лукаку.

Резултатът все пак набъбна на три гола в полза на римляните с красивото попадение на Дибала в 63-ата минута от свободен удар, вкаран с левия крак. Уорън Бондо от Монца, който беше близо да върне едно попадение, направи дузпа в своето наказателно поле. При ъглов удар той изблъска Дийн Хойсен и съдията показа бялата точка, от която Паредес вкара. В края на мача Андреа Карбони вкара дебютното си попадение, с което просто оформи поражението на Монца на 1:4.

БТА