Манчестър Сити напълно оправда очакванията и без никакви проблеми се справи с Копенхаген в осминафиналите на Шампионска лига.

Актуалният носителн на трофея спечели мача срещу датския първенец с 3:1, като по този начин с общ резултат от 6:2 продължи напред към най-добрите осем в надпреварата.

Още след 3:1 в Копенхаген бе ясно, че едва ли може да има чудо в този неравностоен сблъсък, а Манчестър Сити оправда очакванията само в рамките на първите девет минути.

Мануел Аканджи откри резултата в третата минута, а в деветата Хулиан Алварес удвои след груба грешка на вратаря и някъде в този момент вече и последните съмнения се изпариха.

Освен това още преди да са изтекли десет минути игра бе ясно, че Манчестър Сити ще свърши работата си без особено напрежение, което бе чудесна новина за Гуардиола на фона на задаващото се дерби срещу Ливърпул през уикенда.

Все пак Копенхаген оказа някаква съпротива и върна един гол чрез Елюнуси, но това бе само и единствено за честта на датския първенец, който достигна до тази фаза на турнира оставяйки зад борда другия манчестърски клуб в лицето на Юнайтед.

Но Сити се оказа от съвсем друга - недостижима за датчаните класа, а Ерлинг Холанд върна аванса от два гола в полза на "гражданите" в самия край на първата част.

През втората част нови голове нямаше, но това бе очаквано с оглед доста намаленото темпо от страна на Манчестър Сити, както и няколкото млади играчи, които Пеп Гуардиола пусна в игра.

Двата тима просто доиграваха минутите до края на този сблъсък, който Сити без никакви проблеми взе с общо резултат 6:2. Сблъсък, в който в нито един момент нямаше каквато и да е реална интрига.

Дир.бг