Нещата в "Ред Бул" стават още по-сложни, след като трикратният световен шампион Макс Верстапен зае позицията на своя баща Йос по казуса с Кристиан Хорнер.

Припомняме, че след убедителната победа на старта на новия сезон от страна на Макс, неговият баща Йос намекна, че най-доброто за "Ред Бул" ще е Хорнер да напусне поста си.

Йос Верстапен дори заяви, че ако отборният директор не го направи, скандалът около него може да "взриви" отбора.

Естествено, че тези думи от страна на бащата на световния шампион имаха огромен отзвук, а попитан дали подкрепя казаното от своя баща, Макс Верстапен заяви:

    "С баща ми сме много близки, говорим си непрестанно и мога да кажа, че той не е лъжец, стои зад думите си.

    Аз няма да коментирам публично ситуацията, защото съм фокусиран върху състезанията и искам всичко да се решава вътре в отбора. За мен най-важното е да има хармония и да говорим само за победите с невероятния ни болид.

    Смятам, че различнията между баща ми и Кристаин Хорнер могат да бъдат изгладени. Все пак помежду им има огромно уважение.

    Аз също не съм бил съгласен винаги със случващото се във Формула 1 и понякога в отбора. Именно заради това знам, че е винаги е добре да се проведе разговор, в опит да се стигне до решение.

    Факт е, че не виждам себе си във Формула 1 без двама души - баща ми и моят мениджър Раймон Вермюлен".

Верстапен също така нито отрече, нито потвърди слуховете, че разследваният президент на ФИА - Мохамед бин Сулайем, е дошъл при него с молба за публична подкрепа към Хорнер.

Дир.бг