Ливърпул си свърши работата при гостуването в Прага, побеждавайки местния Спарта с 5:1 в първи осминафинален мач от Лига Европа. Двубоят добави още една нотка към така или иначе сантименталния последен сезон на Юрген Клоп начело на тима, тъй като тази вечер мърсисайдци отбелязаха гол №1000 под негово ръководство.

Той бе дело на Дарвин Нунес, който от своя страна се разписа два пъти преди почивката и бе главно действащо лице за победата на "червените" заедно с друг южноамериканец в лицето на Алексис МакАлистър.

Световният шампион с Аржентина откри головата сметка за гостите от Англия, след като още в шестата минута бе точен от дузпа. После уругвайският нападател стъпи под светлината на прожекторите, реализирайки два пъти между 25-ата минута и края на първата част.

Първото му попадение бе невероятно - диагонален изстрел от над 20 метра, след който датския вратар на Спарта нямаше шанс и преднината бе удвоена. В добавеното време на първите 45 минути Дарвин отново реализира, след като матира съперниковия страж с нов удар по диагонала за 3:0, този път след асистенция на МакАлистър.

Почти веднага след началото на втората част Конър Брадли си отбеляза зрелищен автогол за 3:1, но Луис Диас успокои ситуацията благодарение на рикошет, превърнал се в попадение за 4:1 в 53-ата минута.

Гол на Мохамед Салах шест минути преди края бе отменен от ВАР, но Доминик Собослай все пак вкара за пети път в продължението - 5:1.

Рома също даде заявка за продължаване към последните осем отбора в турнира и също го направи с убедителна победа, но у дома. "Джалоросите" продължават възхода си с Даниеле де Роси като треньор и се разправиха с английския Брайтън с 4:0. Головете бяха дело на Пауло Дибала, Ромелу Лукаку, Джанлука Манчини и Брайън Кристанте.

Байер (Леверкузен) отново не загуби, макар азербайджанския Карабах да бе на крачка от това да нанесе на германците първото им поражение през сезона. Двата тима завършиха 2:2 на стадион "Тофик Бахрамов" в столицата Баку.

"Аспирините" нямат поражение вече 35 мача във всички турнири, а тази вечер изглежда си бяха намерили майстора, но пак не се предадоха.

Ясин Бензиа и Жуниньо дадоха на домакините преднина от 2:0 още през първото полувреме, а след това Флориан Вирц намали за гостите в 70-ата минута, а в добавеното време на мача Патрик Шик изравни и продължи фантастичната серия на своя тим.

Дир.бг