Отборът на "Ферари" понесе изключително тежък удар в навечерието на Гран При на Саудитска Арабия.

Карлос Сайнц ще се подложи на операция, на която ще бъде отстранен неговият апендицит. Испанецът се оплакваше от неразположение още при пристигането на отборите в Джеда. Той пропусна медийните изяви, но все пак се включи в първите две тренировки в четвъртък.

След края им той сам призна, че има много сериозно неразположение в областта на стомаха и се чувства зле.

След направените му прегледи лекарите са наложили спешна операция, като Сайнц няма да бъде част от остатъка на Гран При на Саудитска Арабия.

Така неговото място ще бъде заето от резервния пилот Оливър Биърман. 18-годишен британец, за когото това ще е дебют на ниво Формула 1.

Биърман е част от академията на "Према Рейсинг", която подготвя пилоти именно за "Ферари", като се състезаваше във Формула 2. Младият британец дори взе полопозишън за състезанието този уикенд, но няма да се възползва от него заради временното си повишение на пилотското място във "Ферари".

Той ще се превърне в най-младия пилот, карал за "Ферари" в официално състезание, както и в третия най-млад пилот, изобщо участвал в старт от Формула 1.

Все още не е ясно кога Карлос Сайнц ще бъде отново на линия за "Ферари", а предвид факта, че след края на сезона той напуска Скудерията и ще бъде заместен от Люис Хамилтън, специалистите предричат, че испанецът изобщо няма да рискува и да бърза със завръщането си.

Дир.бг