Антъни Дейвис вкара 27 точки, а също така постигна и личен резултат по взети борби – 25. ЛеБрон Джеймс – въпреки проблемите в гърба, анонсирани преди срещата, наниза 29, а Лос Анджелис Лейкърс се справи със 120:109 над пристигналия в Града на ангелите с доста къса група отбор на Минесота. С победата Лейкърс е на 9-о място в цялата Западна конференция.

Остин Рийвс добави 19, Руи Хачимура остана с 15, а Д’Анджело Ръсел приключи срещата с 13.

Дейвис добави пет асистенции, открадна седем топки при атаки на противника и направи три блокади. По този начин той настана и първият състезател в историята на Лигата, който приключи мача с 25/25/5/5/5 по показатели, точки, борби, асистенции, открадни топки и блокади.

За гостите от Минеаполис Наз Рийд и Антъни Едуардс се отличиха с по 25 точки всеки. За тях не игра Карл-Антъни Таунс, заради проблем с коляното в трети пореден мач. Също така не играха центърът Руди Гоберт – проблем в слабините, и Кайл Андерсън – разтежение в рамото.

Милуоки Бъкс се откъсна пред Кливланд на върха в Централната дивизия с победа 124:117 над Клипърс, които водят в Тихоокеанската дивизия. Деймиън Лилард вкара 35 точки, а Янис Адетокумбо с една по-малко – 34 за успеха на Бъкс. И двамата приключиха мача с по 7 борби и двуцифрени асистенции. Малик Бийзли добави 17 пункта за успеха на Милуоки.

Тимът на Клипърс излезе без контузените Пол Джордж и Кауи Леонард, а Норман Пауъл се превърна във водещ реализатор за тима с 26 точки и 10 борби.

Ню Орлиънс заема вече 5-ото място в цялата Западна конференция с 39/25 благодарение на успеха над Атланта Хоукс със 116:103. Трей Мърфи Трети влезе от пейката и вкара 28 точки, а Зион Уилямсън прибави 27. Това е и четвърта поредна победа за Пеликанс.

Мърфи вкара 20 преди почивката, когато тимът му дръпна с 20 точки аванс, а Атланта – явно вече примирили се с изоставането, така и не се върнаха адекватно в срещата. 25 точки за тях реализира Богдан Богданович, като 21 бяха от седем тройки. Деджонти Мъри прибави 23 и 11 рибаунда. Клинт Капела остана с 18 пункта и 14 рибаунда за 26-ия си дабъл-дабъл през сезона.

Без все още контузения Александър Везенков Сакраменто отстъпи на Хюстън със 104:112. Фред ВанВлийт поведе отбора си към успеха с 22 точки и 9 асистенции. Джейлън Грийн прибави 19, в това число и тройка в последните мигове от мача. За гостите от щата Тексас това е трета поредна победа от серията мачове извън дома.

Домантас Сабонис с 25 точки, 15 борби и 8 асистенции беше най-резултатен за Кингс. Малик Монк също се включи на ниво с 20 точки, от които 15 в последната четвърт, но усилията и на двамата не бяха достатъчни. Дe'Aaрън Фокс прибави 18 точки, но повечето преди почивката.

Лошата новина от срещата за Хюстън е контузията на Алперен Шенгюн – водещият реализатор на отбора. Той пострада при сблъсък със Сабонис и напусна игрището на инвалидна количка със съмнения за контузии и на коляното, и на глезена на десния крак. Турчинът падна лошо, докато се опитваше да блокира удар на Сабонис по-малко от минута след началото на четвъртата част.

След срещата треньорът на тима Име Удока заяви, че играчът е на ядрено-магнитен резонанс и скоро ще се знае повече за ситуацията около него.

В едно от дербитата на Изток Филаделфия победи Ню Йорк със 79:73. Гостите от Филаделфия се справиха на първо място заради отличната ротация в тима и взаимозаменяемост.

Кели Обре-джуниър вкара 18 точки, взе 10 борби и направи три пресечки на пасове на противника. Пол Рийд остана с 13 точки, а Тобайъс Харис приключи мача с 11 точки и 12 борби. Ню Йорк имаше отчайваща стрелба – 32.5 процента от игра и 22.5 на сто от зоната за три точки. И двата отбора обаче са в топ 6 в Източната конференция и с добри предпоставки за класиране в елиминациите.

БТА