Ситуацията в "Ред Бул" и Формула 1 като цяло остава взривоопасна, след като разривът между шампиона Макс Верстапен и тиймшефа Кристиан Хорнер вече не може да бъде прикрит.

Обвиненията към Хорнер за оказване на натиск и неприлични съобщения към служителка на отбора разклатиха цялата организация в "Ред Бул", а първата атака отвътре поде бащата на Макс Верстапен - Йос.

След това и самият пилот намекна, че може да си тръгне.

И това се случи в светлината ва втората му победа за сезона в Саудитска Арабия през уикенда. На пистата всичко върви по план за отбора, но не и край нея.

"Както и в живота, така и в спорта ни, не можеш да принудиш някого да е там, където не иска да бъде - коментира Хорнер. - Ако някой пилот не иска да е в този отбор, какъв е смисълът да го държим насила?

Всъщност, не се отнася само за пилотите, а за всеки - дизайнер, механик, инженер... За да си в отбор на такова ниво, трябва отдаденост и да си напълно сигурен, че искаш да си тук.

Макс е отдаден напълно, уверен съм в това. Познавам го отдавна, той е тук от 18-годишен. Фокусът му е изцяло върху това, което се случва на пистата.

Ако имаме свободно място за догодина, то аз виждам поне 16 пилоти, които искат да седнат в него. Чеко Перес е първи фаворит, разбира се. Но към момента не съм забелязал по-малка отдаденост от Верстапен към отбора."

Дир.бг