Кой не обича маратонки? Те са най-носените модели обувки по целия свят. С тях обути са всички - от певци, актьори и хора на изкуството, през политици, адвокати и автомонтьори, до програмисти, градинари и счетоводители. Удобни, готини, с визия, която никога няма да излезе от мода, сникърсите са вечните чифтове мъжки обувки, които отиват на всеки. Отдавна не са запазени за спортистите обувки, а са символ на индивидуалност, стил, ценности. Представяме ви четири от най-емблематичните марки, които постоянно са на върха на класациите и неспирно създават нови и нови модели маратонки, които се носят по цялото земно кълбо. Ето ги и тях!

Adidas

Създадената от Ади Даслер в Германия марка и днес е световен лидер. Всички познават знаковото лого с трите линии, като градските легенди маркират бранда като най-типичен за българския морски град Бургас. Сред най-знаковите модели са adidas Originals Superstar, които имат типичната заоблена предна част, прибрани връзки, лого на в задната част на глезена. Връщат се отново и отново във всякакви цветове и постоянно жънат овации, превръщайки се в любим модел мъжки маратонки на поколение след поколение. Спортни обувки, чифтове за тичане, елегантни модели, които можете да носите и с костюм, adidas предлага по нещо за всеки. Дизайнерите и научния отдел на компанията предлагат все нови и нови чифтове, като впечатляваща визия крие различни технологии за омекотяване и постигане на по-добри спортни постижения.

New Balance

От самото си създаване този знаков бранд печели многобройни фенове. Създава го Уилям Райли през 1906 г. като още първия чифт има специална поддържаща свода вложка с три опорни точки. Вярвате или не, за идеята Райли се вдъхновил от петлите и кокошките в двора си и специфичното устройство на краката им. От работни обувки, осигуряващи комфорт за хората трудещи се "на крак", до спортни чифтове и модерна градска класика, New Balance продължават да пишат историята на успеха си и днес. Знаковото "N" върху тялото на обувката се появява през 1976 г., а 1978 започва производството и на дрехи. От 2009 г. технологичната лаборатория на марката развива нови решения с които да осигури още повече комфорт и удобство, като изучава биомеханиката, спортистите и различните активности. 2017 г. марката печели 4 млрд. приходи. Вижте моделите мъжки маратонки, които предлага, уверете се в комфорта им и не се питайте защо има такъв успех.

Converse

Абсолютната градска класика са кецове Converse. Обути с тях, определено няма да останете незабелязани. Любими са на всички, като ги носят дори политици и дипломати от най-висок ранг - и защо не? Те са удобни, готини, символ на характер и индивидуалност. Марката е създадена през 1908 г. от Marquis Mills като Converse Rubber Shoe Company. Времето съвпада със зората на баскетбола и много бързо брандът започва да прави обувки за него. 1921 г. в отбора влиза баскетболистът Чарлз Х. „Чък“ Тейлър, който допринася за огромния успех на "конвърските" по света. Неслучайно, името му присъства на най-знаковите модели мъжки маратонки All star, заедно с подписа му и звездата. Културна икона, носена от звезди и хора на всяка възраст с какви ли не професии, това са идеалните обувки за бунтари, които знаят какво искат и не се страхуват да заявят себе си.

Vans

Редом с adidas, New Balance, Converseм супер популярна марка е Vans. Очаква ви също онлайн и на място заедно с други популярни модели мъжки маратонки в магазини ССС. Vans е създадена през 1966 г. в Калифорния под името Van Doren Rubber Company. Бързо са припознати от скейтърите и байкърите, част от традициите на времето и се превръщат в градски хит. Vans Classic Slip-Ons са създадени 80-те години и са супер популярни и днес. Представляват кецове с нахлузване в готини дизайни като класическия чернобял шахматен модел. Компанията има и собствен огромен скейтпарк и прави обувки и за сноубордисти. 2000 г. е определена от Forbes за една от "Най-добрите малки компании в Америка". Абсолютно култови, тези обувки са идеални за любителите на стрийт визията. Която и от четирите марки да добавите в своя гардероб, няма да сбъркате. Не правете компромиси с обувките и изберете модели, които ви пасват, удобни са и изглеждат страхотно.

CCC Group