Черноморец (Бургас) е новият носител на Купата на България. "Акулите" заслужиха отличието след безапелационно представяне във финала срещу Спартак (Плевен), в който за съжаление нямаше кой знае колко интрига, защото домакините бяха повече от убедителни - и спечелиха с 86:62.

Бургазлии стигат до върха в турнира за трети път в историята си и за първи от 1975 година насам, когато трофея за последно бе за бургаския тим. Първият триумф за клуба пък е точно 10 години по-рано - през 1965-а.

Баскетболистите на Васил Евтимов бяха изключително мотивирани от самото начало и надиграха по всички параграфи съперника. Спартак пък игра първи финал от 28 години насам, но просто нямаше нужните аргументи, за да победи.

Черноморец поведе с двуцифрена разлика още през първата част, а след това не отстъпи от газта нито за секунда и напълно заслужено вдигна Купата.

Трофеят е първи за Васил Евтимов като треньор, както и за доста от неговите баскетболисти.

Алекс Уандие наниза 18 точки за победителите, а след като вчера класира с победен кош отбора си на финала, днес заслужено бе избран за "Най-полезен играч" на финалната осмица на турнира.

Още четирима негови съотборници вкараха по 10 или повече точки - Шон Смит, Андрей Иванов, Милен Захариев и Травис Макконико.

Родни Първис пък завърши като най-резултатен за Спартак (Плевен).

Дир.бг