Шампионът във Формула 1 Макс Ферстапен заяви, че може да разбере желанието на Тото Волф да го привлече в отбора на "Мерцедес", но увери, че "намеренията му" са да изпълни договора си с тима на "Ред Бул".

След деветата поредна победа на Ферстапен в Саудитска Арабия по-рано този месец, Волф разкри за първи път, че би искал да подпише с нидерландския пилот като заместник на насочващия се към "Ферари" Люис Хамилтън.

26-годишният Макс Ферстапен има договор с "Ред Бул" до 2028 година, но бъдещето му се превърна в тема на разговор на фона на вътрешните скандали в доминиращия във Формула 1 тим.

"Мога да разбера защо", отговори Ферстапен с усмивка на въпрос за коментарите на Тото Волф преди състезанието за Гран при на Австралия, трети кръг за сезона.

"Винаги е приятно да чуеш подобно нещо. Тото и аз сме имали своите моменти, но това е нормално между два конкуриращи се за титлата отбора, а уважението винаги е било налице. От моя гледна точка това не променя нищо. Не знам какво ще се случи след 2028 година, ако остана във Формула 1 или продължа, или подпиша нов договор. Точно затова подписах договора на първо място. Щастлив съм с отбора и намеренията да съм тук до края", коментира още Макс Ферстапен.

Той може да изравни рекорда си от 10 поредни победа с нов успех през уикенда.

Ферстапен обаче отвори вратата към сензационна раздяла, ако съветникът на отбора Хелмут Марко бъде принуден да напусне. "Много е важно да опитаме да задържим ключовите фигури в отбора за по-дълъг период от време, защото и аз нямаше да съм тук, ако не се представях на ниво. За мен отборът е като второ семейство, а в едно семейство понякога може да има разногласия. Не може да избираш семейството си, но може да избираш приятелите си. Доста хора допринесоха за успеха на тима от самия старт и това трябва да бъде уважавано. Важно е да ги задържим заедно и щастливи в същите роли. Но ние се концентрираме само върху представянето. Бих искал разговорът да бъде за страхотната кола, която имаме", добави пилотът на "Ред Бул".

БТА