Зрелищни голове, обрат и в крайна точка - без победител. Това е равносметката от голямото дерби в Англия между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които не се победиха и завършиха 2:2.

Така Ливърпул остава втори - с равен брой точки (71) с първия Арсенал, докато Юнатейд е шести с 49.

Ливърпул доминираше по невероятен начин преди почивката, а Луис Диас вкара единственото попадение преди почивката - в 23-ата минута, когато засече по зрелищен начин от въздуха топката, която пък бе отклонена от Дарвин Нунес след центриране от корнер.

Статистиката казваше всичко - през първата част Юнайтед нямаше нито един изстрел към противниковата врата, а Ливърпул бе отправил цели 15. За последно "червените дяволи" имаха подобно "сухо" полувреме през октомври 2015-а, отново на "Олд Трафорд", но срещу Манчестър Сити.

Ерик тен Хаг изглежда бе поговорил сериозно с футболистите си на почивката, защото домакините бяха напълно променени през второто полувреме. И само пет минути след подновяването на играта изравниха - благодарени на Бруно Фернандеш, който се възползва от грешка на Джарел Куанса в средата на терена, за да изненада Келъхвър за 1:1 с майсторско изпълнение от близо 40 метра. Гол №50 за него в Премиър лийг и попадение за Манчестър с първия им точен изстрел в мача.

Окрилени от ранния гол, играчите в червено се втурнаха в търсене на обрат и го осъществиха. В 67-ата минута Коби Мейну вдигна феновете на крака с невероятен фалцов изстрел в далечния ъгъл на вратата, като не остави какъвто и да било шанс на противниковия страж.

18-годишният талант се превърна в най-младият голмайстор за родния си тим срещу Ливърпул в историята на Висшата лига досега.

Мърсисайдци обаче показаха непримиримия си дух и стигнаха до точката, спасявайки се от поражение. Харви Елиът спечели дузпа в 84-ата минута, когато бе фаулиран от Аарън Уан-Бисака, а Мохамед Салах вкара от 11 метра за 2:2.

Салах вече има шест гола на "Олд Трафорд" - най-много за гостуващ играч на стадиона.

Досега той делеше върха с легендарния капитан на Ливърпул Стивън Джерард, който го е правил пет пъти.

Дир.бг