Дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул предизвика доста емоции след гръмотевичното 2:2. Определено резултатът не е добър за мърсисайдци, които вече не са на първо място в класирането. "Червените" и Арсенал са с по 71 точки, а Манчестър Сити е трети с една по-малко.

След двубоя Юрген Клоп призова феновете на Ливърпул за спокойствие и ги увери, че той и футболистите влагат всичките си сили в преследването на титлата в английското първенство.

    "Призовавам феновете на Ливърпул просто да бъдат спокойни. Полагаме всички усилия, за да преследваме титлата. Сега хората ще ни казват, че други отбори имат по-добра голова разлика от нас и трябва да бележим повече. Това е най-глупавото нещо, което мога да чуя. Тези неща не стават просто така. Не можеш да излезеш в някой мач с намерението да вкараш осем гола и просто да го направиш. Напълно окей съм с головата ни разлика в момента", сподели Клоп.

В същото време пък бившите футболист на Манчестър Юнайтед Рой Кийн и Гари Невил не видяха нищо позитивно в представянето на отбора в дербито с Ливърпул.

След двубоя Ерик тен Хаг заяви, че е горд с представянето на своите играчи, но Кийн и Невил не разбират позитивизма му.

    "Очевидно той беше изпил няколко чаши вино след мача. Не знам колко е било силно, но той наистина бе много оптимистичен. Възхищавам му се, защото е видял нещо, което аз не виждам. Начинът, по който Манчестър Юнайтед играе, е като на отбор от средата на таблицата, малък клуб. Затова и не разбирам защо е толкова позитивен. Може би аз съм стар и сприхав", заяви Кийн.

Ето какво добави и Гари Невил в същия контекст:

    "Стилът на игра на Манчестър Юнайтед е лудост. Някои от нещата, които виждате, не може да се видят и на училищно ниво. Структурата на игра в дефанзивен план преминава от това да са във форма и да играят добре до внезапна празнина в цялата халфова линия. Отделните играчи пресират сами за себе си, без останалите им съотборници да го правят заедно с тях. В нещата, които се смятат за най-лесните във футбола, Манчестър Юнайтед се справя наистина зле. Толкова е лесно да се играе срещу тях".

Дир.бг