Финал преди финала.

Това мнение доминира преди очаквания с огромен интерес сблъсък на титани в Шампионската лига.

Тази вечер от 22 часа ¼-финалите в най-силния евротурнир стартират с гарантираното шоу между Реал Мадрид и Манчестър Сити (по MAX Sport 3 HD), а леко в сянката му (не)заслужено ще бъде още един изключителен сблъсък между Арсенал и Байерн (MAX Sport 4 HD).

Погледите са насочени с особено внимание към "Сантяго Бернабеу" в Мадрид, където Реал ще търси отмъщение за случилото се през миналия сезон, когато Сити буквално унищожи "кралете" на полуфиналите.

Тогава английският шампион си тръгна с 1:1 от испанската столица, а в реванша попиля "белите" с 4:0, като още до почивката резултатът можеше да е разгромен.

Това пък бе сладкото отмъщение на отбора на Пеп Гуардиола за отпадането година по-рано по особено драматичен начин пак на полуфинал, когато Реал възкръсна в последните минути на луд реванш, стигна до продължения и там елиминира английския представител. 

Преди срещата тази вечер Карло Анчелоти обаче даде да се разбере, че тимът му е далеч по-добре подготвен да се изправи срещу настоящия носител на трофея.

"Психическият аспект е много важен в подобни сблъсъци и трябва да покажем смелост и индивидуалност. Миналата година тези неща ни липсваха в реванша. Очевидно беше, че не играхме добър футбол в определени ситуации и не се справихме по най-добрия начин.

Много ни притискаха и нямахме алтернативни решения. Сега искаме да избегнем това. Подготвихме се добре, защото имахме време и съм уверен, че ще покажем най-доброто, с което разполагаме във всяко едно отношение - физически, психически, технически, защото разполагаме с достатъчно качество", заяви Анчелоти.

Добра новина за Реал е, че гостите идват без двама ключови играчи. Кайл Уокър и Нейтън Аке са с травми и останаха извън групата.

Гуардиола пък е убеден: "Мадрид ще иска да си върне за случилото се преди година". 

Шоуто няма да е за изпускане - 22 часа, MAX Sport 3 HD.

По същото време тази вечер в Лондон се задава още един мегасблъсък. Арсенал прави невероятен сезон и е лидер във Висшата лига, а днес приема намиращия се в тежка криза Байерн Мюнхен. Но Байерн си е Байерн - винаги.

Този четвъртфинал е по MAX Sport 4 HD също от 22 часа.

Мениджърът на "артилеристите" Микел Артета е категоричен, че тимът му няма да жертва евротурнирите в името на битката за титлата в Англия.

"Независимо в какво настроение се намира, Байерн е топ отбор. Аз съм най-големият фен на Тухел и знам какво може да направи. Нашата цел е да спечелим всеки възможен турнир", подчерта Артета.

Баварците пък са опрени до стената, след като се сгромолясаха в Бундеслигата и реално са детронирани от Леверкузен, който може да стане шампион още през идния уикенд.

Ужилен и наранен, колосът от Мюнхен трябва да реагира. Може би спомените от последните три сблъсъка на тези тимове в турнира са с кошмарни нюанси за феновете на лондонския състав - 1:5, 1:5, 1:5 - все в полза на Байерн, в мач от групите през 2015-а и осминафинални сблъсъци през 2017-а.

Но Арсенал е различен този сезон, показва характер и здрава психика, което го превърна във фаворит за титлата в Англия.

И това няма да е за изпускане, а за феновете на добрия футбол изборът е труден. 22 часа, два различни канала.

Два големи сблъсъка на четвъртфиналите в Шампионска лига. Реваншите са на 17 април, а победителите точно в тези две двойки ще оформят нов грандиозен дуел на полуфинал.

Дир.бг