Градският съвет в Леверкузен проучва възможността да кръсти официално улица в града на името на треньора Шаби Алонсо, който осигури първа шампионска титла в 120-годишнина на клуба, предаде ДПА.

Пред мача с Вердер Бремен (5:0), осигурил титлата, феновете лепяха стикери "Булевард Шаби Алонсо" върху уличните знаци. Алонсо, спортният директор Симон Ролфс и изпълнителният директор Фернандо Каро трябва да станат и почетни граждани на Леверкузен.

Ролфс увери, че не е спал много след историческата титла на Байер, но е е бил и последният, който си е тръгнал от партито. "Не спах много", каза директорът през ZDF. Той обаче не знае докога е продължило партито в неделя вечер, тъй като играчите са продължили.

Байер Леверкузен ще получи шампионския трофей едва след последния кръг на Бундеслигата на 18 май, а официалното парти ще се състои на стадиона "БайАрена" на 26 май - ден след финала за Купата на Германия.

"Имаме още няколко цели, голямото парти ще бъде след финала за купата. Вчера всичко беше спонтанно, но това са най-хубавите празненства", каза още Симон Ролфс. Тимът от Леверкузен е фаворит във финала за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн на 25 май.

Требъл през сезона е възможен, след като германският отбор се наложи над Уест Хям с 2:0 в първия четвъртфинал за Лига Европа. Тимът остава непобеден в 43 мача през сезона до момента. 

БТА