Пари Сен Жермен е на полуфинал в Шампионската лига след 4:1 като гост на Барселона в реванша и общ резултат 6:4. Парижани бяха загубили с 2:3 у дома първия четвъртфинал, но тази вечер заличиха пасива и нокуатираха каталунците, съсипвайки докрай сезона им.

На полуфинала ПСЖ ще играе срещу Борусия Дортмунд, като мачовете са на 30 април и 7 май.

Френският гранд продължава да търси първата си купа на шампионите в последния сезон, в който разчита на суперзвездата Килиан Мбапе, преди през лятото да се раздели с него.

А всичко започна идеално за Барса.

В 12-ата минута 16-годишното чудо Ламин Ямал проби отляво и сервира топката на Рафиня за 1:0. Това бе трети гол на бразилеца в двата мача. Още веднъж Барса бе близо до попадение, но Роберт Левандовски стреля над вратата.

В 29-ата минута нещата се обърнаха рязко. Араухо, лидерът на отбраната на домакините, спря непозволено Баркола, който се откъсваше - червен картон, показан незабавно от рефера Ищван Ковач от Румъния.

Треньорът на Барса Шави извади Ямал, който до този момент тероризираше защитата на съперника, за да пусне бранителя Иниго Мартинес. И това се оказа момент, в който ПСЖ пое въздух.

Усман Дембеле, бивш играч на каталунците, вкара отново - 1:1 в 40-ата минута, след като го направи и миналата седмица в първия мач. Той бе освиркван цял мач от домакинските фенове, но отвърна подобаващо с попадението, което задържа в играта парижани.

Те излязоха пределно мотивирани след почивката, а Витиня вкара за 1:2 в 54-ата минута с шут отдалеч и изравни общия резултат. Тимът на Луис Енрике - също "свой" за Барса, бивш играч и треньор, печелил и Шампионската лига с този клуб, напълно доминираше срещу десетте съперници.

В 61-вата минута Ковач отсъди дузпа за нарушение на Кансело, която Килиан Мбапе вкара за 1:3, с което ПСЖ вече водеше в общия резултат. А Шави полудя край тъчлинията, риташе пана и предпазни ограждения, след което румънецът изгони и него. Това не помогна на Барса...

На контраатака в последните секунди Мбапе наказа отново домакините - 1:4, но и до тогава всичко изглеждаше решено.

ПСЖ отива на полуфинал, а за каталунците сезонът е пълен провал.

Дир.бг