Гладиаторската битка между големите фаворити и последните два носителя на трофея в Шампионска лига бе решен след общо осем гола в два мача и драматично изпълнение на дузпи.

А след тях на полуфинал отива Реал (Мадрид), който детронира Манчестър Сити след 1:1 в реванша, 4:4 в общия резултат и 4:3 при изпълнението на дузпи.

Истински сблъсък на титани. Два спиращи дъха мача, а след като нищо не раздели отборите след 210 минути футбол, трябваше да се стигне до най-драматичния сценарий - дузпите.

Там Лука Модрич - най-опитният на терена изпусна първи за Реал, но изпълнението му бе последвано от два пропуска на Сити. Първо Бернардо Силва по несериозен начин подари топката на вратаря Лунин, а след това украинският страж спаси и ударът на Ковачич.

А Реал от своя страна не сбърка при нито една от четирите дузпи след тази на Модрич и така отива на полуфинал в Шампионска лига.

Това се случи с изхвърляне на носителят на требъл от последния сезон. Мечтите за нови три трофея за Гуардиола се изпариха тази вечер, когато Реал за втори път в последните три сезона успя да изхвърли "гражданите" от турнира.

Доказателство, че Реал в нито един момент не трябва да бъде отписван от този турнир, а сега следващото препятствие се казва Байерн Мюнхен.

И този двубой започна шеметно, с ранно попадение и предпоставки за голово шоу, което обаче не се състоя, или поне не спрямо зададените преди седмица стандарти.

В 12-ата минута Реал (Мадрид) организира перфектена контраатака, която Джуд Белингам стартира, а Родриго успя да превърне в гол, макар и от втория опит.

Бразилският офанзивен играч на гостите получи отличен пас, но с първия си опит от няколко метра уцели вратаря Едерсон, но при получения втори шанс, Родриго не сбърка и изведе Кралете напред.

Голът събуди Сити и само в рамките на следващите няколко минути видяхме чудесни шансове за изравнителен гол, а най-добрият от тях бе след удар с глава на Холанд, който се отби от напречната греда.

Макар да атакуваше далеч по-рядко, отборът на Реал също стигаше до своите шансове в предни позиции, а при един от тях оказалият се на върха на атаката Дани Карвахал можеше да удвои, но шутът му бе блокиран.

За Сити освен Холанд, пропуски направи Грийлиш, Де Бройне и Фоудън, а с началото на първата част се наложи и вратарят Лунин с отлични намеси да запазва резултата 1:0 в полза на Реал.

Все пак логиката възтържествува в 76-ата минута, когато правещият все по-сериозен натиск тим на Манчестър Сити успя да изравни резултата.

Кевин Де Бройне се възползва от първата сериозна грешка в отбраната на Реал, когато Рюдигер не изчисти добре и прати топката директно в краката на белгийския си опонент, който не сбърка.

1:1 на "Етихад" и 4:4 в общия сблъсък между последните два европейски шампиона.

Веднага след попадението Кевин Де Бройне пропусна още по-чист шанс за достигане до победен гол, но резултатът 1:1 се запази до края, след като и в заключителните минути двата тима предпочетоха да действат по-предпазливо.

Такова бе и положението в продълженията, където освен един шанс пред Рюдигер, други интересни ситуации нямаше, а този гладиаторски дуел трябваше да се решава с дузпи.

При изпълненито на дузпи Модрич изпусна за Реал, но след него пропуски за Сити направиха Бернардо Силва и Матео Ковачич. С резултат от 4:3 при 11-метровите удари Реал си заслужи правото да бъде полуфиналист в Шампионска лига.

Дир.бг