Инж. Ясен Стойчев е водач на листата на НИЕ ИДВАМЕ в област Шумен с № 21 в бюлетината. Мениджър търговия и логистика, с опит в сферата на администрацията, финансите, строителството, маркетинга и продажбите. Роден е през 1983 г. в Шумен. Магистър по инженерна логистика към ШУ „Епископ Константин Преславски“. Ръководи и развива фирма, занимаваща се с търговия на нехранителни стоки. Владее английски език. Семеен, баща на две деца.

Питаме го защо се кандидатира и какво иска да постигне като народен представител от НИЕ ИДВАМЕ?

Често ми задават този въпрос – имаш си чудесна работа, семейство, защо се захващаш с политиката? Отговорът е лесен и категоричен – имам до себе си Николай Хаджигенов и Арман Бабикян и целия отбор на НИЕ ИДВАМЕ! Вярвам им и знам, че трябва да се хванем всички за ръце и да помогнем държавата ни да заеме полагащото и се място на световната карта. НИЕ ИДВАМЕ, когато е трудно.

След поредица от 4-5 избора и една сглобка – просто сме в друга историческа среда. Вече има загубено доверие; натрупано е недоволство и от тези, които уж щяха да променят. Има разочарование. Това прави нещата по-трудни.

Никого не сме излъгали и никому нищо не дължим, освен на хората. Нямаме услуги за връщане, спим спокойно и гледаме хората в очите. 

Гледаме директно и в проблемите по места, които с упорство и компетентност можем да решим. За нашия регион такъв е инфраструктурата - голям проблем, който има сравнително лесно решение, с правилно разходване на средствата. Като човек, живеещ на село – в красивия Дибич – виждам и многото проблеми с инфраструктурата и транспорта по селата. Това не е само тук, така е в цяла България. През последните години се наблюдава тенденция жителите в селата около Шумен да се увеличават, за сметка на самия град. На тези хора трябва да се обърне внимание – за поминъка, детските градини, училищата. Държавата трябва не само финансово да подпомага родителите за дете, но и да се грижи за развиването на талантите и личностното израстване на децата. Демографската криза е най-големият проблем на България.

Приоритет е да задържим специалистите си в здравеопазването и образованието. Много от тях са на пенсионна възраст и продължават да се трудят, просто защото няма кой да ги замести. А именно това са хората, които работят с умовете на децата и изграждат бъдещето. Това е един от 5 хоризонта, с които НИЕ ИДВАМЕ се явява на избори – още една причина да застана до Арман и Николай в тази битка.

Може би много хора не си спомнят, но те бяха прожектирани върху сградата на бившия партиен дом още по време на протестите 2020 г. – хората тогава ги определиха и сега с тях се явяваме на избори – ето ги:

Хоризонт 1: Битка с мафията: За нас малка и голяма корупция няма. Битката срещу мафията означава не само правосъдна реформа, но и ефективни съвместни действия на МВР, данъчната администрация, бюрото за финансово разузнаване, митническите власти, прокуратурата, следствието и всички успоредно гравитиращи контролни органи за парични потоци.

Хоризонт 2: Икономика на знанието - икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация. Обновлението на страната ще дойде благодарение на мощта на нововъзникващите технологии - изкуствен интелект, машинно обучение, високоскоростна свързаност. Това може да се случи след като стъпим на модерно образование. На България е нужен устойчив годишен ръст от 6-8%, базиран на научни открития, който ще даде ясен социален резултат. Това ще позволи иновациите да надграждат върху стойността на българската продукция и да подобряват бизнеса и доходите на хората.

Хоризонт 3: Инвестицията в бъдещето на поколенията. Образованието е най-ценното, което можем да дадем на децата си. Моделът на растеж за България трябва да се промени – не да предлагаме ниски разходи за труд като конкурентно предимство, а талантливи хора, качествено обучение, добра инфраструктура, културна среда, висока цифровизация. Това ще ни направи развита държава на интелигентни хора, с  потенциал за развитие.

Хоризонт 4: Здравето на хората. За нас животът е безценен и имаме съзнанието за нуждата от  ключови реформи в здравеопазването. В момента се наливат стотици милиони в НЗОК срещу „нула“ реформи. Продължителността на живота в страните от ЕС е по-дълга от тази в България. Населението се топи. Внасяме работни ръка. Нямаме детска болница. Записват се „фалшиви пациенти“. Затова този приоритет е ключов за развитието на България. Доставката на лекарска помощ и лекарства до всяка точка на страната са възможни и днес. Опазването достойнството на лекарите и пациентите е възможно и днес. Медицината не е просто доходен бизнес, а въпрос на национална сигурност, защото съхранява здравето и живота на хората. 

Хоризонт 5: Сигурност за България и гражданите. В днешната напрегната ситуация сигурността е приоритет за защитата на България. Само високо професионални, интегрирани и почтени дипломати, служби за сигурност, полиция, армия и гражданска защита могат да гарантират безопасността на страната ни, следвайки приоритетите и интересите, зададени от гражданите. Абсолютно безпрекословно ще бъдат зададени общите цели и точките на споделена отговорност и информираност между различните звена, гарантиращи националната ни сигурност.

Гласувайте за Ясен Стойчев с ✅ 21 в бюлетината в 30 МИР – Шумен. НИЕ ИДВАМЕ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Пресцентър на ПП "Ние идваме"