Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Шумен Любомир Христов и кандидатите за народни представители дадоха заключителна пресконференция за проведената предизборна кампания за национален и европейски парламент.

Любомир Христов благодари за подкрепата, която ГЕРБ-СДС получава при срещите си с хората от региона. „По-голямата част от тях бяха наши поддръжници и симпатизанти. Имахме възможност да усетим настроенията не само на хората, които идваха в залите, но и на тези, които не са наши симпатизанти и поддръжници. За всички е ясно, че България не може да продължава така. От избори на избори, без ясна перспектива за гражданите. Страната ни трябва да има стабилно управление, което да се опита да навакса загубеното време. А това може да стане само с достатъчно гласове за пълен мандат и целта на ГЕРБ-СДС е да се сформира правителство с ясна парламентарна подкрепа, за да може то да работи спокойно през следващите четири години“, каза Христов.

Той припомни, че през изминалите седмици ГЕРБ-СДС води позитивна предизборна кампания, без да очерня, да обижда и да манипулира. В срещите си кандидатите за народни представители обясняват какво е направено от ГЕРБ. „Хората го помнят, за разлика от кандидати на други политически сили, които твърдяха в тази кампания, че при управлението на ГЕРБ не е направено нищо за града и областта. Ако не беше ГЕРБ Шумен нямаше да има пречиствателна за отпадъчни води, пречиствателна за питейни води, нов водопровод,  Старчески дом, Летен театър, Младежки дом, санирани блокове и още много неща,“ напомни Христов и призова шуменци да гласуват за тези, които вече са доказали, че са отговорни и могат да управляват държавата.

Водачът на листата коментира, че през последните три години, почти един мандат, България реално е без постоянно правителство, което създава несигурност и за бизнеса. „При срещите ни в местни фирми собствениците отново поставиха пред нас и пред бившия министър на образованието Красимир Вълчев въпроса с недостига на работна ръка. Имаме работни места, но нямаме кадри, казват те. Бизнесът настоява училищата и университетите да отговорят адекватно на търсенето на пазара на труда,“ отбеляза още той.

Кандидатът за народен представител Ралица Тодорова, която е четвърта в листата и настоящ депутат от Шумен, обясни, че в десетките срещи, които са проведени през кампанията, кандидатите от ГЕРБ-СДС са имали възможност да представят основни акценти от управленската програма на коалицията във всички сфери – образование, здравеопазване, култура, социална политика, икономика и т.н. „В земеделието, например, през последните години няма ясна посока за развитие и е крайно време да се вземат стратегически политически решения, които да възстановят прозрачната пазарна среда и конкурентоспособността в сектора,“ заяви тя и посочи, че в програмата на ГЕРБ-СДС е ясно разписано какви са действията, които трябва да се предприемат.

Шестият в листата с кандидати за народни представители от Шумен Димитър Александров припомни, че през 2021-ва година ПП призоваха ГЕРБ да бъде „изчегъртан“ заради съмнения в корупция. „Минаха 3 години, а обвиненията останаха недоказани. ГЕРБ не само че не е „изчегъртан“, а отива на избори в много добра кондиция. Само че за тези три години нищо добро не се случи в България. И мисля, че шуменци най-добре разбират това. Защото, ако ГЕРБ бяха продължили да управляват, магистрала „Хемус“ вече щеше да бъде завършена,“ каза той. Факт е според Димитър Александров, че социологическите агенции дават преднина на ГЕРБ-СДС, но е необходимо коалицията да получи голяма подкрепа, за да може да състави стабилно правителство. „Затова, гласувайте за тези, които могат да работят и да управляват страната,“ призова Александров.

За стабилна България в сигурна Европа – бюлетина №22.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Пресцентър на Коалиция ГЕРБ – СДС - Шумен.