"Гранд Арена” ООД взе под наем за 10 години комплекс “Фабулис”. Съгласно подписания с община Шумен договор, фирмата трябва да вложи в обекта най-малко 200 хил.лв.

Месечният наем е 2 500 лв., като от сумата ще се приспадат направените неотложни ремонти, но след предварително съгласуване с общината. Идеята на новите наематели е да отворят комплекса възможно най-скоро. Отпред вече е почистено от бурени, а работници днес поправяха хидроизолацията на покрива.

“Ще инвестираме най-малко 700 хил.лв. Първият етап е да отворим съществуващото. Ще направим всичко възможно да пуснем комплекса за Коледа”, каза пред ШУМ.БГ управителят на фирмата Ивелин Цеков.

Според него няма пречка да се спази краткия срок, въпреки течовете и като цяло ужасното състояние, в което заварили неработещия от години комплекс. 

Бизнесменът обясни, че ще бъдат възстановени всички спортни и развлекателни центрове - боулинг, фитнес, спа, скуош, билярд и бар, като ще се отворят и нови. 

"Купуваме изцяло нова техника, от боулинг машината с 6 писти, до фитнес уредите, спа капсулите, финландските сауна и вертикалните солариуми”, каза Цеков. На втори етап той смята на покрива да се изгради ресторант с подвижен покрив и малко 3D кино.

Целият комплекс ще се казва “Арена”.

ШУМ.БГ