Телефонни измамници атакуват Велики Преслав - за по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Мнимите полицаи питат хората дали имат пари в дома си и каква е сумата, с която разполагат. Обясняват им, че в града се провежда акция за залавяне на измамници. За целта хората трябвало да оставят парите пред домовете, а полицаи щели да минат да ги опишат. След това, когато им се обадели измамниците и отидат на адреса им ще ги хванат на място.

„Призоваваме хората да не дават никакви лични данни на непознати, да не съобщават с какви парични суми разполагат и по никакъв повод да не оставят пари пред домовете си, да не хвърлят пари през терасите си. За пореден път информираме, че няма практика полицейски служител да иска съдействие от гражданин по такъв начин. Полицейските служители имат обозначителни знаци-карти или значки и винаги се представят с тях. Ако получите обаждане от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие за залавяне на измамници искайки ви по телефона парична сума, бъдете сигурни, че става въпрос за измама“, казаха от полицията.

ШУМ.БГ