ФК "Ливърпул" от днес има фенклуб в Шумен. На първото събрание присъства председателят на националния фенклуб на мърсисайдци Кирил Нанев, а учредители станаха 20 шуменци с различни професии - спортисти, бизнесмени, учители и юристи, но всички заклети привърженици на легендарния отбор.

Шуменският клуб се сформира по идея на университетския преподавател проф. Добромир Добрев, който ще го представлява в Управителния съвет на националния фенклуб в София.

"Събра ни желанието да имаме общност от съмишленици - хора, които няма нужда да си обясняват едно или друго. Всяка седмица ще се събираме и ще гледаме мачовете на "Ливърпул". Освен гледането на мачове заедно, ще се включваме в националните срещи на фенклубовете. Смятаме също така и тук в Шумен да организираме футболни турнири, тенис турнири и, разбира се, ще се занимаваме с благотворителност", каза проф. Добрев.

Той изрази увереност, че шуменският фенклуб ще нарасне многократно, а всички, които искат да попълнят заявления и да станат членове, могат да го направят още следващата събота в бирария "Хърбавата котка", където ще се гледа мачът на "Ливърпул" срещу "Норич".  

Кирил Нанев, от своя страна, говори за предимствата, които дава членството в общността -  най-вече организирането на групови пътувания до Англия и осигуряването на билети за "Анфийлд".

Пред ШУМ.БГ той обясни, че в оглавяването от него Сдружение "Национален фенклуб на ФК "Ливърпул" в България" в момента членуват около 350 души, а днес Шумен става деветият град с представителство в него.

ШУМ.БГ