Паркингът между читалище „Добри Войников“ и зала „Юнак“ вече е платен. Пространството бе затворено за паркиране около десет дни, през които бяха разчертани паркоместа и от днес за ползването му се плаща.

„Паркингът бе даден за стопанисване на Общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ през 2016 г., но сега започваме да го стопанисваме, както трябва. Паркингът не е в Синя зона и ще бъде обслужван от инкасатор. Няма да има бариера. Ще бъдат поставени знаци, че услугата на този паркинг е платена“, каза за ШУМ.БГ Юлиян Вълчев от ОЖИ.

Входът и изходът на паркинга са откъм зала „Юнак“. Частта на паркинга, която е към НЧ „Добри Войников“ е със свободен достъп, тъй като е собственост на читалището.

Още два паркинга са дадени за стопанисване на ОЖИ – този зад библиотеката и на ул. „Добри Войников“ (улицата между Съдебната палата и сградата на Полицията). Засега те остават със свободен достъп.

„И на двата паркинга трябва да се извършат ремонти, да се разчертаят паркоместа и едва тогава да станат платени. На този етап, заради ограничените ни средства, това няма да се случи. Ако се увеличи приходната част на предприятието, може и да направим съответната организация и двата паркинга да станат платени“, обясни Юлиян Вълчев.

ШУМ.БГ