Кристиан Ериксен диша, говори и е вън от опасност. Тази информация е предал агентът му Мартин Шоотс, съобщава Фабрицио Романо - един от най-уважаваните футболни журналисти в световен мащаб. Италианецът Романо добавя, че Шоотс е говорил с бащата на Ериксен, който го е уведомил за състоянието му.

Звездата на Дания колабира на терена малко преди края на първото полувреме на двубоя от Европейското първенство между датчаните и Финландия в Копенхаген. Гледката бе ужасяваща и той бе откаран в болница, където е преминал всички необходими изследвания.

Състоянието му е определено като "стабилно" и той ще остане в болницата "Ригхоспиталет" за още тестове. Заедно с него са баща му Томас и съпругата му Сабрина.

Директорът на футболната асоциация на Дания, Петер Мьолер, обяви, че Ериксен е говорил със съотборниците си от болницата и чак след това те са се съгласили да доиграят двубоя на стадион "Паркен" в датската столица.

При подновяването на играта футболистите и треньорите на Финландия, както и феновете на гостуващия тим, аплодираха играчите на съперника докато те излизаха от тунела.

Дир.бг