Владислав Мишев заменя Ялчън Расим на поста директор на Областна дирекция на МВР-Шумен. Да представи новия шеф от София днес пристигна зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов.

В 10 ч. двамата бяха посрещнати от досегашния директор старши комисар Ялчън Расим. Зам.-министър Катинов заяви на влизане, че ще даде изявление пред медиите по-късно.

Новият шеф на полицията Владислав Мишев е външен за шуменската полиция човек. Той е от София. До сега е бил началник на сектор “Противодействие на контрабандата” в ГД “Гранична полиция”.

По-късно тримата - старият директор, новият и зам.-министърът, направиха импровизирана пресконференция.

“Това е една напълно нормална дейност в нашето министерство, която е съобразена с нашето виждане и с оглед на обстановка на свободни и прозрачни избори. Това е нещо, което ние сме го премислили достатъчно добре и продължаваме да разчитаме на г-н Ялчън Расим. Изборите са едно сериозно предизвикателство и ние искаме да работим с екип, който е изведен от нашите виждания”, каза зам.-министър Катинов, като подчерта, че относно старши комисар Расим в никакъв случай не може да се каже, че е имало сигнали за “лоша дейност, дисциплинарни нарушения или корупция”.

“Г-н Расим е запазен за системата МВР. Ние много добре ценим кадрите и не сме като предни правителства и кабинети, които с лека ръка загърбиха тези кадри и ги оставиха на улицата”, каза Катинов, като добави, че Ялчън Расим ще бъде преназначен като началник на сектор “Специални тактически действия”.

"Аз оглавих дирекцията през 2015-та и тогава си поставих 2 цели. Първо - да върнем доверието на хората в нас и мисля, че това го постигнахме. Аз съм с гордо вдигната глава, защото не оставихме неразкрито нито едно тежко криминално престъпление в област Шумен. Другата е подобряване на битовите условия на служителите в областната дирекция. Мисля, че и това постигнахме”, каза бившият директор Ялчън Расим.

Той благодари на колегите си за съвместната работа, като добави, че всичко, което е постигнал, е благодарение на тях. “Аз винаги съм работил в екип и никога не съм бил самостоятелен играч. За мен беше чест и удоволствие да работя с тях”, каза Расим.

Новият директор Владислав Мишев заяви, че няма намерение да прави кадрови чистки в областната дирекция. “Аз идвам сам и разчитам само на тези хора, които са тук, на екипа. И то основно, защото е постигнато досега много, резултатите са добри. 5-6 години съм работил в дирекция “Инспекторат” и в дирекция “Вътрешна сигурност”. Познавам системата и от другата страна. Ако някой колега си позволи, било на ръководна, било на изпълнителска длъжност, корупционни прояви, ще реагирам, но смени кардинални от сега - категорично не”, каза Мишев. Той добави, че изборите са само един етап от неговото присъствие в Шумен и смята да остане. Първите задачи пред него са да се запознае със състава на дирекцията, а след това да проведе и срещи с областния управител и кметовете на населени места.

Старши комисар Владислав Мишев е в системата на МВР от 1994-та година. Професионалната му дейност започва като младши районен инспектор. В годините заема различни изпълнителски и ръководни длъжности в 9 РУ-София,  ДНСП, ОДМВР-София. Работил е в Дирекция „Инспекторат“, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.  От  2018 година досега е бил  началник на сектор „Оперативно противодействие на контрабандата“ в отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ при ГД „Гранична полиция“.

Владислав Мишев е на 51 години, семеен, с 3 дъщери.

ШУМ.БГ