Полицейски служители от РУ- Каолиново гостуваха на ученици в ОУ „Христо Ботев“ в село Църквица. Посещението им  в края на учебната година и предстоящата ваканция е във връзка с Националния ден на безопасността на движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

Пред учениците от 1 до 4 клас беше изнесена беседа по пътна безопасност от мл. пол. Инсп. Алейдин Адем. Съвети за безопасни игри през лятото на децата дадоха Любомир Йорданов и Сунай Етем, а мл. контрольор Нежли Акиф призова децата да управляват велосипеди, тротинетки и ховърборди на безопасни за това места. Напомни им, че не трябва да излизат рязко на пътното платно. На беседата присъства и Антоанета Колева от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в община Никола Козлево. Децата получиха листовки със съвети за безопасно лято.

Благодарствено писмо за съвместната  работа през учебната година между полицейските служители и ОУ „Н.Й. Вапцаров“ в село Лятно е получил началникът на РУ- Каолиново гл. инсп. Кирил Кирилов. В писмото директорът на училището Елена Маринова благодари за ангажираността на полицаите с децата по време на  учебния процес през годината. „Искрено се надяваме, че и в бъдеще можем да разчитаме на Вашето съдействие и на все така ефективно сътрудничество“, завършва благодарственият адрес.

ШУМ.БГ