С гостуване на "Мура" в Словения "Лудогорец" продължава участието си в квалификациите на Шампионската лига. Срещата е от втория предварителен кръг на турнира и има голямо значение за двата състава. Този, който продължи си гарантира европейски мачове до края на годината.

"Лудогорец" стигна до тази фаза на Шампионската лига, след като отстрани "Шахтьор" (Солигорск) с две победи с по 1:0. "Мура" победи два пъти македонския "Шкендия" (1:0 и 5:0).

Срещата между "Мура" и "Лудогорец" е тази вечер от 21 часа и ще бъде предавана пряко по Диема Спорт 3.

"Няма да подценим "Мура", играчите са със същата концентрация като моята. Смятам, че всички те разбират каква е важността на този мач и по какъв начин ще повлияе на пътя, по който вървим", каза преди двубоя треньорът на българския първенец Валдас Дамбраускас.

"Лудогорец" ще бъде без Клаудиу Кешеру, който не беше картотекиран за втория кръг в Шампионската лига. Халфът Абел Анисе пък обяви раздялата си с шампионите.

Ако "Лудогорец" премине втория предварителен кръг си гарантира европейско участие до Нова година. Форматът е такъв, че тимът от Разград минимум попада в групите на новия турнир Лига на конференциите. Това се случва, след като отпадане в третия кръг на Шампионската лига води автоматично към плейоф за влизане в Лига Европа.

Евентуална загуба там праща отборите в Лига на конференциите.

Дневник