През тази седмица никой от ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) или „Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) не се е свързало с фирма „Автомагистрали – Черно море“ във връзка с неразплатените 37 млн.лв.

Заради това служители на фирмата заявиха готовност за ежедневни протести с блокиране на пътища в цялата страна. Това съобщиха днес от ръководството на дружеството по време на второто блокиране в рамките на седмица на пътния възел край Белокопитово.

Там, отново на протест заради дължимите суми от държавата, излязоха около 150 работници на строителната фирма. Те развяха българския трикольор и издигнаха плакати с надписи: „Искаме парите си“, „Стига обещания – дайте ни изработеното“, „Няма да се откажем“.

„Протестът ни продължава. Фирми, с които работим заявиха готовност да ни подкрепят при нужда, също с ефективни протести“, каза Асен Тодоров от „Автомагистрали – Черно море“.

Днес, преди началото на протеста, от полицията отбиха движението на превозни средства на километри от пътен възел „Белокопитово“ и блокирани се оказаха само няколко тежкотоварни камиона.

Блокадата на работниците от „Автомагистрали – Черно море“ продължи около 40 минути. С цел да не затрудняват сънародниците си, тръгнали на път, от фирмата освободиха пътния възел минути след 11,00 часа.

ШУМ.БГ