Деца и млади хора от вокално-театрална формация "Аврида" към Младежкия дом в Шумен направиха своята първа авторска песен и видео към нея. Формацията спечели 2875 лв. за проекта си “Чуйте песента ми”, с който кандидатства в първата сесия за 2021 г. за финансиране на младежки проекти, съобщи ръководителят на формацията Диана Колева.

"Заложили сме в проекта да издадем шест песни, това е първата ни и в момента работим по останалите пет, които ще издадем до ноември", сподели Диана Колева.

Различното от песните на българския пазар е, че тя е напълно тийнейджърска. Музиката, текстът, гласът и пианото са на 14-годишната Валя Димтирова. Идеята за видеото на 18-годишния Петър Ванев, Катя Добрева и Валя Димитрова. Обработката и миксирането на звукозаписа са дело на 24-годишния Камен Колев, бивш възпитаник също на Младежкия дом в Шумен.

Записът е направен с техника, закупена със средства по проект за младежки дейности, отпуснати от Община Шумен за 2020 и 2021 година.

Различното от останалите тийнейджърски песни в страната, при които младежите са изпълнители, а останалото се прави от професионалисти, то в “Чейте песента ми” творческите умения в областта на композирането и аранжирането на музика, звукозапис и обработка на звука, видеозаснемане и видеомонтаж е идея и дело на младите хора да създават и популяризират собствена (авторска) музика .

Песента може да видите и чуете на