Без нравственост знанията са опасни, Чрез деянията на любовта и доброто ние се движим към хармония, Обратното движение ражда дисхармония, болести, нещастия... Ние имаме право сами да избираме накъде да вървим..

Тези послания, отправени от Питагор преди столетия,  ще опитат да предадат на шуменци лектори в серия от лекции и прожекции на филми обединени под наименованието „България от Сърце в Сърце“.  Беседите  ще обърнат внимание на живота, който водим, на грешките, които допускаме, как да бъдем хора и да променим бъдещето си към по-добро.

Курсът лекции „България от Сърце в Сърце“ ще се състои от 1-ви до 4-ти септември, включително, във фоайето на 2-ри етаж в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.

Публичните беседи са с начален час 17,00 на 1, 2 и 3 септември и от 15,00 часа на 4-ти септември, като след всяка от лекциите ще се прожектират документални филми.

Ето програмата на събитието:

1 септември, от 17,00 часа - Единство на нравствените завети в древните учения - лектор Х. Христов. От 17,30 часа – прожекция на „Нравствеността – Висш закон в сърцата на хората“ - документален филм, Латвия, 2015 г.

2 септември, от 17,00 часа – Посветено на нашата планета – по музика на Дж. Маради. От 17,10 часа – Силата на духа управлява света – лекция В. Борисова.

3 септември, от 17,00 часа – Да влезем достойно в новата епоха! - лекция Г. Владимирова. От 17,15 часа – прожекция на „Пътешествие в бъдещето“ - документален филм, Украйна, 2020 г.

4 септември, от 15,00 часа – Силата на музиката – лекция М. Деевска. От 16,00 часа прожекция на „Изкушението на цивилизацията“ - документален филм, Русия, 2103 г.

Събитието е напълно безплатно. (програмата може да видите и в прикачения файл).

Рекламна публикация