Футболистите на „Волов“ направиха обрат и победиха с 2:1 гостуващия им тим на „Спортист“ Генерал Тошев, след като губеха на полувремето с 0:1.

Шуменци започнаха сковано мача, игран на ст. „П. Волов“, и след няколко атаки от страна на гостите, те стигнаха до гол. Той падна в 20-та минута след изпълнение на ъглов удар. При центрирането топката бе засечена с глава ниско до дясната греда от капитана на „Спортист“  Росен Николов, който вкара за 0:1.

Натискът на гостите към вратата на „Волов“ продължи и през следващите минути. В 33-ата те стигнаха до втори гол, който обаче пана след вдигнат флаг за засада от страничния съдия.

В последните минути на първата част шуменци погледнаха по-смело към вратата на съперника и бяха близо до попадение, но или вратарят на гостите спасяваше, или гредите помагаха на „Спортист“.

През втората част тимът на „Волов“ събра сили и направи всичко, за да обърне резултата в своя полза и успя.

Влезлият през втората част Христо Александров вкара за 1:1 в 75-ата минута. Десет минути след това бе отсъдена дузпа за „Волов“ след нарушение в наказателното поле срещу Сонер Хюсеин.

От бялата точка стреля капитанът в тази среща за „Волов“ Михаил Венков, който бе точен за 2:1.

До края на срещата гостите опитаха да стигнат до равенство, но защитата и вратарят на шуменци се справиха със ситуациите и стигнаха до втора поредна домакинска победа.

ШУМ.БГ