Шуменецът Тихомир Тричков, който от години живее и работи в САЩ, ще открие на 1  септември в 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” осмата си поред фотоизложба, озаглавена „Източна Африка – между Саваната и Океана“, съобщиха от библиотеката.

Изложбата, представя кадри от пътешествието на автора й на африканския континент. Тя ще гостува в библиотеката до 19 септември.

За пътешествието си в Източна Африка авторът споделя: „Районът донякъде бе познат за мен – преди девет години повече от месец живях в дом за сираци в тази част на Африка като доброволец фотограф. Аз и спътникът ми в това пътешествие – Кирил Стефанов, вече имахме приятели тук, а сега завързахме и нови познанства. Посетихме няколко известни национални парка, прекарахме време сред природата, за да установим отново, че Африка, въпреки бедността, е съхранила голяма част от природните си богатства, а хората тук са злато. Това всъщност винаги ще ме връща на континента.”

За Тихомир Тричков фотографското изкуство е в сърцето му от седемнадесет години. Завършва курс по фотография в Калифорнийския университет, член е на Националното географско дружество на САЩ и има своите признания в областта на голямата си страст. Снимка, направена в училище в Момбаса, Кения, му осигурява място на финала в ежегодния фотоконкурс на списание „Смитсониън”. Негова фотография от Перу е избрана за един от фаворитите на туристическия National Geographic.

Предходните изложби, с които авторът гостува в Шумен, бяха посветени на Кения, Перу, Непал, Еквадор, Исландия и Рила, Куба, Индия, Монголия, Индокитай.

ШУМ.БГ