23 специализирани полицейски операции по безопасност на движението са проведени през юли и август по време на традиционната акция на пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, съобщиха от ОДМВР в Шумен.

В рамките на проверките през двата месеца са констатирани 3677 нарушения. Най-много са за неспазване на скоростните режими- 2570.

Установени са 8 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол, четирима след употреба на наркотични вещества или техни аналози, санкционирани са двама , които са отнели предимство на пешеходци.

През юли и август при проверки са засечени 27 неправоспособни водачи, четирима от тях са били малолетни или непълнолетни. Девет са случаите, в които е установено предоставяне на управление на моторни превозни средства на неправоспособни водачи, петима от тях са били малолетни или непълнолетни. 159 участници в движението са пък са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан.

В рамките на операцията са установени нарушения, за които са съставени 398 акта и са наложени 810 глоби с фиш. Издадени са 1245 електронни фиша за нарушаване на скоростта, уточняват от полицията.

ШУМ.БГ