„Шумен“ продължава да подсилва редиците за новия сезон, през който мъжкият отбор се завръща в елита на българския баскетбол – Националната баскетболна лига )НБЛ)

Договори с клуба подписаха нови шест състезатели.

Цветовете на „Шумен“ ще защитава сръбският център Милош Чойбашич. Той е роден в Белград, Сърбия. Започва баскетболния си път в школата на КК Борча Белград, през 2016 преминава в КК Земун, а през 2017 е привлечен в школата на сръбския гранд Цървена Звезда. Двукратен шампион на Сърбия с Цървена звезда при подрастващите. Професионалната му кариера преминава през втородивизионните сръбски отбори Жарково и Слога Кралево, а през миналия сезон стъпва и в НБЛ с отбора на Ямбол. През същия сезон записва мачове и с Черно море Тича. Чойбашич е висок 207 см.

В „Шумен“ ще играе и Александър Милов – опитен състезател, който има зад гърба си 8 сезона в НБЛ. Милов е роден 1995 и е бил национал на България в гарнитурите до 16 г., до 18 г. и до 20 г. Висок е 198 см. През изминалия сезон Александър Милов игра в НБЛ с отбора на Черно море Тича. Преди това защитава цветовете на Академик София и Левски. През периода 2013-2016 е бил в Рилски спортист.

Другото ново попълнение е Константин Паисиев. Паисиев е една от младите надежди на българския баскетбол, национал в отборите на България до 16 г., до 18 г. и до 20 г. Той е от школата на Шампион 2006, като за кратко играе за Академик София. Висок 200 см.

БК „Шумен“ запазва трима от основните си играчи и за сезон 2021/22. Договори с клуба подписаха Теодор Димитров, Симеон Георгиев и Йоан Йоргов, които бяха основна част от отбора спечелил бронзовите медали в ББЛ А група – Изток миналия сезон.

Теодор Димитров е юноша на БК Шумен и започва баскетболния си път именно в нашия клуб. Димитров печели сребърните медали за Купата на БФБ с юношеския отбор на Шумен през сезон 2018/19, като през същия сезон е и ученически шампион на България с ППМГ „Нанчо Попович“.

Симеон Георгиев е юноша на варненския Черно море Тича, но е добре познат на шуменската публика, тъй като вече има записани три сезона за Шумен. Бърз гард, с добри организаторски умения и отлични качества като подавач.

Йоан Йоргов тръгва от шуменската школа и минава през школите на Академик София и Черно море Тича. Преди три години се завръща в Шумен и от тогава е част от мъжкия отбор на клуба ни.

Селекцията за новия сезон в БК „Шумен“ не е завършила, уточниха от клуба. Съставът започна подготовка, предстои да се изиграят и контролни срещи, които ще бъдат обявени в следващите дни, допълниха от клуба.

ШУМ.БГ