Богдана Карадочева и Стефан Димитров във вторник, 14 септември, ще представят в Шумен автобиографичната си книга „Безнадежден случай”. Срещата с шуменските им почитатели ще се проведе в 17,30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, съобщиха оттам.

За героите в книгата „Безнадежден случай” редакторът й Георги Тошев казва: „Богдана Карадочева и Стефан Димитров се познават от деца, били са приятели, за да станат един ден семейство, и са доказателство, че във всяка добра история пръст има съдбата. Той е създал едни от най-хубавите български песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Двамата остават сред най-обичаните български изпълнители.”

На следващия ден, 15 септември, отново от 17,30 ч. в библиотеката ще бъде представен и документалният филм „Париж на Богдана”. 45-минутното видео връща зрителя в 70-те години на френската столица и минава по стъпките на Богдана Карадочева към мечтата й да пее в зала „Олимпия”.

Срещата с Богдана Карадочева и Стефан Димитров и прожекцията на филма се осъществяват с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.

ШУМ.БГ