Целта ни и този сезон ще е спечелването на шампионската титла в първенството по хандбал при мъжете. Мисля, че ще ни бъде по-трудно. Срещу шампиона всеки отбор ще се хвърли здраво и ще иска да спечели, но ние сме готови за предстоящите битки“, това заяви на старта на шампионата в елитната група президентът на ХК „Шумен 61“ Светлозар Начев.

Мачовете от сезон 2021/2022 в А група по хандбал при мъжете стартират този уикенд с 9 тима. Първата среща на шуменци е отложена за 31 октомври. Отборът ще стартира с изтеглен мач от последния есенен кръг  - гостуване на „Добруджа“ в Добрич на 26 септември.

Играчите вече месец тренират в зала „Арена Шумен“, но не успяха да изиграят контролни срещи. „Беше запланувано участието ни в турнира в Бургас „Тодор Хънков“, но той бе отменен заради наложените мерки заради коронавируса“, обясни Светлозар Начев.

Той допълни, че с мъжкия тим тренират и юношите на клуба, на които тази година ще се разчита много.

Светлозар Начев каза още, че на този етап тимът е обезпечен финансово и започва спокойно в първенството с мисъл за победи.

Запазен е основният състав от миналия сезон. Треньорът Чавдар чернев ще разчита и на две нови попълнения – гардът Димитър Петков от Хасково (АСТИ 91) тази година се отказа от участие в елита) и Теодор Димитров – крило, играл преди в шампиона „Локомотив“ Варна.

Отборът на „Шумен“ напусна Ивелин Иванов, който ще играе за „Локомотив“ Горна Оряховица. Георги Христов, който дойде в отбор в средата на миналия шампионат от Норвегия, сега ще с е завърне в скандинавската страна.

Този сезон шампионът по хандбал при мъжете ще се определи след изиграване на плейофи. След редовния сезон първите четири отбора в класирането ще играят 1-ви срещу 4-ти и 2-ри срещу 3-ти, като победителите се определят в два от три мача. Спечелилите тези полуфинални плейофи ще играят голям финал за титлата, загубилите ще спорт в малкия финал за бронзовите медали.

Според заповедта на здравния министър, която засега е в сила до 31 октомври, мачовете от първенството стартират без публика.

ШУМ.БГ