Заместник-посланикът на САЩ в България г-жа Андриа Брулет-Родригез посети Шумен днес. Тя се срещна с кмета на града Любомир Христов, посети паметник „Създатели на българската държава“ и Индустриалния парк, съобщиха от пресцентър на общината.

По време на визитата си в Община Шумен г-жа Андриа Брулет-Родригез бе запозната от  кмета Любомир Христов с историята и миналото на града, с историческите и природни забележителности, които се намират на територията на шуменския край.

Заместник-посланикът на САЩ сподели, че е в България от съвсем скоро, но въпреки това е много впечатлена от красотата на страната (г-жа Андриа Брулет-Родригез е в посолството на САЩ в България от 30 юни т.г., бел.ред.).

В хода на разговора кметът Христов представи пред дипломата индустриалното развитие на Шумен и възможностите за инвестиции. Той посочи, че в Индустриалния парк в града от няколко години успешно развива своята дейност фирмата „Камбро Озей“, която е дъщерно предприятие на американската компания „Камбро“.

Заместник-посланикът на САЩ приветства усилията на общината да работи за развитието на индустрията и изрази желание за бъдещо сътрудничество с местната власт в различни сфери.

В края на срещата кметът Любомир Христов подари на Андриа Брулет-Родригез сувенирни монети с изображения на културно-исторически паметници в Шумен и книгата „Индустрията на Шумен“.

ШУМ.БГ