ВиК – Шумен започва цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. "Дивдядово" и прилежащите сградни водопроводни отклонения, съобщиха от дружеството.

Дейностите стартират от днес. В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 м водопровод от етернит, с нов, от полиетилен, включително 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата.
 
„Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтирането на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии“, каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК – Шумен.

По време на изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени, допълниха от водоснабдителното дружество.

ШУМ.БГ