44-годишен рецидивист с 16 присъди преби жестоко и ограби 82-годишна пенсионерка в дома й в каолиновското село Тодор Икономово. Извършителят е задържан за броени часове, съобщиха на пресконференция днес директорът на ОД на МВР-Шумен старши комисар Георги Гендов, заместникът му комисар Веселин Райнов и заместник-окръжният прокурор Орлин Куздов.

Престъплението е извършено в петък, малко след полунощ. Нападателят влязъл в дома на самотно живеещата жена, заплашил я и поискал да му даде парите си. Тя криела малка брадвичка, извадила я и опитала да окаже съпротива. Това ядосало мъжа, той измъкнал брадвичката от ръцете й, след което и нанесъл множество удари с ръце по цялото тяло. Тръгнал си с 200 лева и златни накити.

Жената потърсила помощ. В болницата установили фрактура на ръка и ребро.
Криминалистите бързо се заели със случая. Стигнали до новонаетия в стопанския двор 44-годишен пастир, родом от село Стан. В помещението, което обитавал, открили банкнота от 50 лева с кръв и брадвичката на жената.

Мъжът отрекъл да има нещо общо, но бил арестуван  и отведен в полицията.

„В неделя бе гледана мярката му за неотклонение и съдията от Окръжния съд прие искането ни за задържане под стража. Той продължава да отрича, но за щастие криминалистичната наука в днешно време е изключително напреднала. Имаме събрани много веществени доказателства, включително е назначена и ДНК експертиза“, каза прокурор Куздов.

44-годишният има 16 присъди, всички за кражби. Последно е излязъл от затвора през 2018-та. От август т.г. бил обявен за издирване, заради неявяване на съдебно дело за друга кражба в Провадия.

Състоянието на жената се подобрява и се очаква днес тя да бъде изписана от болницата.

ШУМ.БГ