Работници и служители на “Автомагистрали – Черно море” АД отново ще блокират пътен възел “Белокопитово” заради неразплатените от държавата над 37 млн. лв. Фирмата вече изпитва сериозни затруднения с изплащането на заплатите.

Протестът е насрочен за утре в 16,00 часа.

“Написали сме и сме изпратили до регионалното министерството вече 40 – 50 писма. На нито едно отговор нямаме. Гледаме министър Комитова по медиите да говори различни неща, не знаем вече какво да направим, за да си получим заработеното”, каза за ШУМ.БГ финансовият директор на фирмата Петя Стоянова.

Тя обясни, че датата за превеждане на заплатите на работещите в “Автомагистрали – Черно море” е 27-ми, но вчера пари не са били изплащани, защото такива няма.

Припомняме, че фирмата има да получава 37 милиона за ремонта на отсечка от автомагистрала "Тракия" от Чирпан до Стара Загора, извършен т.г. и приет без забележки. През август служители на фирмата проведоха няколко протеста със затваряне на пътища, но без резултат.

Протестът на “Автомагистрали – Черно море” утре ще бъде част от националния протест Браншова камара "Пътища". Общо 24 места в цялата страна ще има блокиране на движението.

ШУМ.БГ