Официален плакет на Министерството на здравеопазването (МЗ) и грамота получи Регионална здравна инспекция – Шумен на тържествена церемония, на която бяха наградени работещите в сферата на здравния контрол в страната.

От името на екипа на РЗИ – Шумен отличието приеха д-р Илияна Лозанова, гл. секретар на РЗИ – Шумен и д-р Димитричка Радева, началник-отдел „Противоепидемичен контрол“.

Тържествената церемония беше открита от заместник-министъра на здравеопазването д-р Александър Златанов, който поздрави присъстващите и изрази своята благодарност за постоянството и усилията на екипите на регионалните здравни инспекции и в частност на директорите на дирекциите „Надзор на заразните болести“ и „Обществено здраве“.

В изказването си пред експертите министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров каза още: „Когато говорим за здравеопазване винаги си представяме болницата, лекаря, сестрата. Те спасяват непосредствено човешкия живот и това е лесно да се разбере. Много по-трудно е да се види и осмисли, и разбере, че добрият здравен контрол също спасява животи и то в мащаб много по-големи от този, на която и да е болница. Благодаря за усилията и за добре свършената работа.“

ШУМ.БГ